top of page
  • Foto van schrijverMarion van der Velden

Veerkracht Vergroten met Adem

Veerkracht. Je hoort het steeds vaker, zelfs in tv reclames. Wat is veerkracht eigenlijk en wat heb je eraan? In deze blog vertel ik het je. En ik verklap ook het geheim waarmee je je mentale veerkracht kan vergroten en wat mij dat persoonlijk heeft opgeleverd.


Veerkracht Betekenis

Het woord veerkracht wordt in de Dikke van Dale omschreven als:

  1. (natuurkunde) vermogen om de vorige stand weer in te nemen, nadat iets ingedrukt, uitgerekt enz. is geweest

  2. soepelheid, lenigheid

  3. kracht van lichaam en geest om zich snel te herstellen


In deze blog heb ik het vooral over mentale veerkracht. Datgene wat je nodig hebt, als je te maken krijgt met veranderingen, tegenslagen of als je een mentale klap moet verwerken.


Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt”. John Lennon (vertaald door Acda & De Munnik)

Het leven houdt geen rekening met jouw wensen (soms wel misschien). Je zal steeds weer veranderingen, obstakels en tegenslagen op je pad krijgen. Dáár kan je niets tegen doen.


Wat je wèl kan doen, is je veerkracht vergroten. Veerkracht zorgt er namelijk voor dat je beter kan omgaan met wat het leven je voor je voeten gooit.

Het maakt dat je sneller weer opveert na een klap. Dat je overeind krabbelt, jezelf afstoft, je les leert en gesterkt door de ervaring verder kan met je leven.


En ik kan je zeggen dat dat heel erg fijn is. Het geeft mij persoonlijk ook een bepaalde innerlijke rust, omdat ik weet dat ik alles aankan. 'Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker'....Veerkracht Formule

De ene mens is veerkrachtiger dan de andere. Iedereen zit nou eenmaal anders in elkaar. Sommige mensen lijken misschien geen tegenslagen te krijgen, maar het is véél waarschijnlijker dat zij zich niet zo snel uit het veld laten slaan, dat ze beter kunnen omgaan met tegenslagen.


Ben jij niet zo'n veerkrachtig persoon? Heb ik goed nieuws voor je, veerkracht is namelijk te ontwikkelen. Hoe dan? Ga ik je vertellen.


Zoals bij alles in het leven zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. En dat geldt ook voor het vergroten van je mentale veerkracht.

Praten over tegenslagen helpt, met een goede vriend of een professional. Acceptatie is ook een hele belangrijke factor net als positief denken.

Maar wat mij persoonlijk het meeste heeft geholpen is ademwerk. Dagelijks korte ademoefeningen doen en af en toe een langere ademsessie (een zogenoemde 'ademreis').

Vooral de verbonden ademtechniek met mondademhaling is hier heel geschikt voor (lees deze blog voor meer info).


Naast dat dit je veerkracht vergroot, zijn er nog meer voordelen zoals:

  • meer inzicht in jezelf

  • beter omgaan met spanning, stress en emoties

  • oude vastgezette emoties loslaten

  • vastgeroeste patronen en overtuigingen doorbreken

  • meer zelfvertrouwen ontwikkelen

  • meer innerlijke rust


Wil jij ook niet langer praten over wat je dwarszit, maar er daadwerkelijk iets aan doen?

Ga dan aan de slag met je adem. Je kan dit natuurlijk zelf doen, op YouTube staan diverse video's met uitleg (bijvoorbeeld van Wim Hof).


Wil je liever persoonlijke hulp van een ademcoach of meer weten over ademsessies, kijk dan eens op mijn website of neem rechtstreeks contact met mij op via mail (info@tannashyoga.com).


Wat zijn jouw tips om veerkrachtiger te worden? Ik ben benieuwd naar jouw ideeën en andere lezers hebben er misschien ook iets aan, dus laat het weten in een reactie hieronder.

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page